השלב הרביעי והאחרון במסגרת הלימודים במכללה.
בשלב זה, כל הידע התיאורטי מצוי בידם של התלמידים. עם זאת, כיצד מבצעים את החיבור הסופי בין כל ים הנתונים? כיצד מגבשים חוות דעת למעסיק? לנועץ?
במהלך הסטאז' אנו נפגשים אחת לשבועיים במסגרת של כיתה מצומצמת (לא יותר משישה-שבעה תלמידים). ברוב המפגשים נוכח גם גורם שלישי – אדם המבקש לקבל ייעוץ גרפולוגי.
לקראת אותו המפגש מקבלים כל התלמידים את הסט שמילא הנועץ וכולם מכינים את עצמם לקראת המפגש. אולם, אחד התלמידים, זה שנבחר להעביר את הייעוץ, עובד בצמידות לגרפולוג/ית המנחה את הקבוצה.
בתחילה, הוא/היא מעלים על הכתב את כל מה שהצליחו למצוא מתוך ניתוח כתב היד. התלמיד מתמודד עם הניתוח בעצמו ולמעשה בוחן את יכולתו לבצע אנליזה ואחר גם סינתזה של כל החומר שעומד לרשותו.
לאחר שהשלב הראשון בעבודה הסתיים מתחילה עבודת הצוות : תלמיד-גרפולוג מנחה. בשלב זה הדוח הראשוני עובר עיבוד, עיבוי והתאמה. נבדקת נכונות הניתוח ודיוקו אך גם, לא פחות חשוב מכך, אופן בניית הייעוץ והאופן בו חשב התלמיד להעביר את האינפורמציה לנועץ.
מי שמגיע לייעוץ צריך לשמוע שהוא עצלן, תוקפן, תלותי, פזיז, כפייתי, במצוקה או כל דבר אחר שעולה מן הניתוח. אולם – יש דרך להגיד את הדברים מבלי "לנעול" את השומע ובאופן שיקדם אותו ולא ירפה את ידיו.
למידה זו היא חלק נכבד מהעבודה בסטאז'.
כל אחד מהתלמידים מעביר שני ייעוצים אישיים במהלך הסטאז', בנוכחותם של שאר התלמידים ותחת פיקוח של מנחה הקבוצה. בתום העברת הייעוץ, מנחה הקבוצה מוסיף, מעבה, מחדד ועונה על שאלות שהסטאז'ר לא הצליח להתמודד איתן.
התהליך מסתיים במשוב קבוצתי.
כמו כן, במהלך הסטאז' לומדים לכתוב דוחות למעסיקים, בהם הדגשים שונים לחלוטין וגם אופן הכתיבה. מאחר ורוב הייעוצים נעשים על כתבים בשפה העברית, רוב דוחות המעסיקים הם על כתבים בלועזית.
הסטאז' בנוי כך שבמהלכו מתקיימת חזרה מעמיקה על כל החומר שנלמד במהלך הסמסטרים הקודמים. חומרים לא ברורים מקבלים חידוד והעמקה.
הכנה לבחינות האגודות השונות בארץ ובעולם מתבצעת תוך כדי הסטאז'.