עבודת הגרפולוג – ייעוצים אישיים |
|
אנשים המגיעים לייעוצים אישיים מגיעים לרוב בגלל אחת משתי סיבות עיקריות:
האחת – הם תקועים במצב מוכר, ידוע, מתמשך ומרגישים שהגיע הזמן לחולל שינוי.
השנייה – הם מתמודדים עם תקופה שחובקת בתוכה שינויים שהם אינם יודעים כיצד להתמודד איתם. הם מגיעים לקבל סיוע, תמיכה ונקודת מבט נוספת.
בכל מקרה, עבודתו של הגרפולוג היא לבחון את השאלות שמעלה הנועץ בהגיעו לייעוץ אך הוא מחויב לרבדים עמוקים בהרבה.
למה הכוונה?
אנשים מגיעים עם שאלות שונות ומשונות:
- אני לא מצליח ליצור מערכות יחסים.
- אני לא מצליח לצאת ממערכות יחסים.
- אני בוחר לעצמי את בני/בנות הזוג הכי לא מתאימים/ות לי.
- אני לא ממש יודע מה אני מרגיש עכשיו.
- אני לא מצליח לקבל החלטות.
- אני רוצה להכיר את עצמי יותר.
- אני גיליתי ששנים אני מספר לעצמי סיפור של "מי ומה" אני ועכשיו כבר אין לי מושג מה אמיתי ומה לא.
- אני מרגיש חוסר סיפוק. על פניו הכול נראה מושלם – אני לא מבין למה אני מרגיש באופן שאני מרגיש.
אין תשובות פשוטות לשאלות האלו. התשובות לכך הן תמיד מורכבות וכדי להגיע אליהן חייב הגרפולוג להבין את המבנה האישיותי של הנועץ באופן המעמיק והחד ביותר.
כמו כן, מחובתו של הגרפולוג להבין אם הנועץ אכן מתמקד בשאלות המהותיות או שמא הוא "מושך זמן", באופן לא מודע: ממקד את הבעיה במקום אחד כי הוא אינו מודע או שפשוט "לא נוח לו" להתמודד עם בעיה אחרת, שהיא עשויה להיות המוקד האמיתי לבעיות שהעלה.
עבודת הגרפולוג אינה ייעוץ או טיפול! תפקידנו להעמיד מראה לנועץ. להסביר לו את הדברים בעדינות אך בישירות. אדם שאינו מתמודד עם קשיים כי הוא עצל ומפונק צריך לשמוע שהוא עצל ומפונק. התוקפן והשתלטן חייב לשמוע גם את זה. זה שאינו יודע מי הוא כל עוד הוא אינו בתוך מערכת יחסים ומישהו זקוק לו – גם הוא חייב להבין זאת.
כלומר – מעבר לעובדה שעלינו כגרפולוגים לנתח את הכתב, עלינו להבין כיצד להביא את הדברים בפני הנועץ. באיזו שפה לדבר איתו: שפת ההיגיון או שפת הרגש? מהי נקודת מבטו על העולם? מהם פחדיו העמוקים? כיצד לפרוש בפניו את האינפורמציה מבלי להפחיד אותו? לנעול אותו? לעורר אצלו התנגדות?
כל כתב יד הוא חידה בלשית מסעירה. כל כתב יד נותן לנו רמזים ושולח אותנו למסע ארוך ומרתק אל נבכי האישיות החבויה בתוכו. כל כתב הוא אתגר. כל ייעוץ אישי הוא חוויה שונה, אחרת, ייחודית.
|